Ehdokkaamme kampanjoivat terveys edellä – Toritapaamisten tilalla puhelut ja netti

Tautitilanteen varjossa Jari Andersson, Taru Kaaja, Päivi Pelttari ja Sara Uusi-Rauva ovat yhteisesti päättäneet pidättäytyä fyysisistä kohtaamisista.

Kokoomuksen aluevaaliehdokkaat Sastamalasta näkevät koronatilanteen vakavuuden. Tuoreimpien ja jatkuvasti päivittyvien tautitietojen varjossa kampanjaa käydään terveysnäkökohdat edellä.

Jari Andersson, Taru Kaaja, Päivi Pelttari ja Sara Uusi-Rauva ovat yhteisesti päättäneet pidättäytyä toritapaamisista ja vastaavista kohtaamisista. ”Tämän hetken tautitilanteessa minkäänlainen fyysisten kontaktien lisääminen edes tärkeän vaalikampanjoinnin nimissä ei tunnu oikealle tai sopivalle”, sanoo Sastamalan Kokoomuksen vaalipäällikkö Leena Palomäki.

Aluevaalit ovat uudet vaalit ja monipuoliselle keskustelulle hyvinvointialueen asioista on kovaa kysyntää. Ehdokkaat tapaavat äänestäjiä nyt muilla keinoilla kuin kahvikupin äärellä. ”Toivomme vilkasta puhelin-, sähköposti- ja someliikennettä puolin ja toisin. Jatkamme myös Teamsissa kaikille avoimia keskusteluja hyvinvointialueen teemoista”, Leena Palomäki listaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kertonut valmistelevansa Pirkanmaalle uutta määräystä. Rajoitukset ovat pieneltä osin lieventymässä, mutta pandemiaohjausryhmä on suositellut jatkossa ehkä mahdollistuvissa ulkotapahtumissa tarjoiluista pidättäytymistä, jotta maskia voi käyttää koko ajan.

Aluehallintovirastot ovat kootusti muistuttaneet vaalikampanjoinnin terveysturvallisesta toteuttamisesta. Tilaisuuksien järjestäjillä on velvoitteita. ”Tässä epidemiatilanteessa aluehallintovirasto suosittaa vahvasti erilaisten keskustelu- ja tapaamistilaisuuksien järjestämistä etänä esimerkiksi internetin välityksellä”, tiedotteessa todetaan.

Sastamalassa Kokoomuksen ehdokkaat suhtautuvat ohjeisiin sitovina. ”Vaikka joitakin mahdollisuuksia tapahtumien järjestämisessä olisi, ei kokonaisuus varsin vaikuta sille, että niitä kannustettaisiin järjestämään – päinvastoin. Toimintaa rajoitetaan hyvästä syystä, joka viimekädessä on ihmisten terveyden ja elämän suojeleminen”, taustoittaa Leena Palomäki. ”Terveysturvallisuuden painottaminen kampanjoinnissa on myös linjassa vaalien teeman eli hyvinvoinnin kanssa.”

Pirkanmaalla puolueet ovat piiritasollakin sopineet, että erillisiä vaalitoreja ei järjestetä. Näin halutaan varmistaa turvallinen kampanjointi ja suitsia viruksen leviämistä epävarmassa tilanteessa.

Ehdokkaidemme yhteystiedot

Jari Andersson, 225
p. 050 338 1609
jari.andersson@sastamala.fi
www.facebook.com/anderssonjari
www.instagram.com/jari.andersson
www.twitter.com/jariandersson

Taru Kaaja, 249
p. 050 365 0164
taru.kaaja@gmail.com
www.facebook.com/taru.kaaja1

Päivi Pelttari, 285
p. 040 575 1170
paivi@pelttari.fi
www.facebook.com/paivipelttari.kok
www.instagram.com/pwipelttari
www.twitter.com/PaiviPelttari

Sara Uusi-Rauva, 309
p. 050 407 1588
sarauusirauva@gmail.com
www.facebook.com/sarauusirauva
www.instagram.com/sarauusirauva
www.twitter.com/uusirauva


Tulevia tapahtumia Teamsissa

Ke 12.1. klo 18.30
Miten sote- ja pelastustoimen palvelut jatkossa järjestetään ja rahoitetaan?

Ke 19.1. klo 18.30
Mitä tämä hyvinvointialueuudistus tosiaankin tarkoittaa kuntalaiselle?

Osallistumislinkit ja ajantasaiset tiedot tapahtumakalenterissamme.