Sastamalassa Kokoomuksen ja RKP:n kuntavaalistartti: Elinvoimaa kestävällä pohjalla

Tulevalta Kokoomuksen valtuustoryhmältä on luvassa sinnikästä ja sivistynyttä kuntapolitiikkaa!

Vaalipäällikkö Leena Palomäki, kansanedustaja Arto Satonen, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jukka Pusa, lausuja Kirsti Jokela ja taiteilija Veli-Pekka Bäckman.

Sastamalassa Kokoomus ja RKP käynnistivät kuntavaalikampanjansa alkuperäisenä kuntavaalipäivänänä sunnuntaina 18. huhtikuuta. Tilaisuus juonnettiin Toivonkulmasta käsin Teams-sovelluksen kautta.

Kokoomuksen Sastamalan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jukka Pusa ja sihteeri, vaalipäällikkö Leena Palomäki vastasivat ohjelman kulusta. Ensimmäisen puheenvuoron käytti RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz Kirkkonummelta. Hän kiitti puolueen kaikkien aikojen ensimmäistä sastamalalaista kuntavaaliehdokasta Wilhelm von Nandelstadhia ja kokoomuslaisia uuden yhteistyön aloittamisesta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo osallistui kampanja-avaukseen Turusta. ”Politiikan tekemisen tavoitteena on, että ihmiset voivat hyvin. Hyvinvointia voidaan ylläpitää vain työllä: Sastamalakin voi seistä omilla jaloillaan vain, jos kaupungissa on elinvoimaisia yrityksiä ja työpaikkoja”, hän totesi.

Petteri Orpo onnitteli Sastamalan Kokoomusta hyvästä ehdokasrekrytoinnista. Ehdokkaita on tällä hetkellä yksi enemmän kuin neljä vuotta sitten. Tuorein ehdokas on Steven Buckingham.

Kansanedustaja Arto Satonen kertoi Sastamalan edunvalvonnasta ynnä erityisesti valtateiden 11 ja 12 sekä raideliikenteen kehittämistä. ”On erittäin hyvä asia, että omakotitalokauppa on käynyt Sastamalassa nyt vilkkaasti ja että muuttohalukkuutta löytyy Tampereen suunnalta”, sanoi hän.

Kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Päivi Pelttari esitteli ehdokkaiden yhdessä laatiman vaaliohjelman. ”Olemme tyytyväisiä ajan hengen mukaisesti uudistuvan kaupungin toimintaan ja voimme suositella Sastamalaa. Uudella valtuustokaudella haluamme edistää asukkaiden hyvinvointia, asumisviihtyvyyttä, liikenneyhteyksiä sekä menestyvää yritystoimintaa. Tulevalta Kokoomuksen valtuustoryhmältä on luvassa sinnikästä ja sivistynyttä kuntapolitiikkaa!”

Leena Palomäki ja Jukka Pusa esittelivät lopuksi kaikki Sastamalan Kokoomuksen 35 kuntavaaliehdokasta sekä RKP oman kuntavaaliehdokkaansa. Ehdokkaat löytyvät kotisivuiltamme tästä.

Puheenvuorojen välissä mukanaolijat saivat nauttia Veli-Pekka Bäckmanin musiikkiesityksistä sekä Leena Toivosen ja Kirsti Jokelan runoesityksistä.

Etualalla vaalipäällikkö Leena Palomäki ja kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jukka Pusa, taaempana lausujat Kirsti Jokela ja Leena Toivonen sekä uusin kuntavaaliehdokas Steven Buckingham.