Toivonkulmasta koplattu kahvikassa – Tekijällä nyt tilaisuus toimia: Kaikille kivuttomimmin Hippo kotiutuu oma-aloitteisesti ennen kuin poliisi kolkuttaa ovelle

Varoilla katetaan tilasta aiheutuvia kuluja.

Toivonkulma

Sastamalassa Onkiniemenkadulla sijaitsevasta avoimesta kokoontumistilasta Toivonkulmasta on varastettu kahvikassa. Havaintoja kaivataan.

Kahvikassana toiminut Hippo-säästölipas on viety 1.-9. marraskuuta. Katoamiseensa saakka se oli kahvipöydän päässä. Hippoa saattoi ruokkia tipauttamalla siihen vapaaehtoisen kahvimaksun. Rahaa kahvikassassa oli sen kadotessa noin 250 euroa.

”Lippaaseen karttuvilla varoilla katamme Toivonkulman kuluja. Sellaisia ovat esimerkiksi siivousvälineistö ja sähkölaskut sekä aina käyttäjille tarjolla olevat kahvittelutarpeet. Bisnestä tällä ei tehdä”, kertoo Kokoomuksen Sastamalan kunnallisjärjestön sihteeri ja vaalipäällikkö Leena Palomäki, joka vastaa Toivonkulman toiminnasta.

Toivonkulma on ollut avoinna noin kolme ja puoli vuotta. Koko aikana erityisiä ongelmia ei aiemmin ole ilmennyt.

”Varkaus on harmillinen takaisku. Tähän saakka toiminta on pyörinyt mallikkaasti hyviin tapoihin, luottamukseen ja maalaisjärkeen pohjautuen”, sanoo Leena Palomäki. ”Sen verran pulska ja kilisevä Hippo on, että vahingossa se ei ole kenenkään laukkuun hypännyt. Tekikö tilaisuus nyt varkaan?” hän pohtii.

Kunnallisjärjestö on jättänyt tapahtuneesta rikosilmoituksen poliisille. Erilaisin menetelmin teon ajankohtaa on pystytty tarkentamaan. Selvittelyjä on vielä kesken ja keinoja jäljellä.

”Tekijällä on nyt se kuuluisa yhdestoista hetki toimia ja vastata omantunnon kolkutukseen. Kaikkien kannalta helpoimmin asia ratkeaisi, kun Hippo sisältöineen ilmestyisi vaikkapa noudettavaksi johonkin paikkaan. Tällaisen ihmeen sattuessa paikan voi anonyymisti viestittää osoitteeseen vaalipaallikko@sastamalankokoomus.fi. Kotiutamme Hipon ja asiaan ei tarvitse sen koommin palata”, Leena Palomäki kannustaa.

Toivonkulma on kaikkien yhdistysten ja vastaavien toimijoiden vapaassa käytössä ilman vuokraa. Varauskalenteri on kunnallisjärjestön kotisivuilla. Tila sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa Ex-Libriksen katutasossa Onkiniemenkadun ja Puistokadun kulmauksessa. Toivonkulmassa järjestetään paljon muun muassa kokouksia, monenlaisia harrastuspiirien kokoontumisia ja pienimuotoisia yleisötilaisuuksia. Tilaa hallinnoi Kokoomuksen Sastamalan kunnallisjärjestö.